среда, 12. октобар 2011.

WESTY

Osobine i ponašanje

Ovo energično malo stvorenje puno duha voli pažnju, interakciju i društvo svojih vlasnika. Neće biti dobar izbor za one koji nemaju dovoljno vremena ili sklonosti aktivnom životu, jer mu treba dosta igre i aktivnosti. Hrabar je, znatiželjan, voli juriti, a to znači da mora biti pod nadzorom u sigurnom okruženju kad nije na uzici. Međutim, Westie zna biti pomalo arogantan, tvrdoglav i zahtjevan, stoga će više odgovarati vlasniku koji već ima iskustva sa psima.

Ukoliko primijeti da se nešto neobično događa, lajat će da podigne galamu, zbog čega je dobar pas čuvar. Voli kopati i jako voli zvuk svog laveža, stoga budite spremni na sve osim mirnog i tihog života. Posesivan je kad su hrana i njegove stvari u pitanju.

Trudi se dominirati među psima istog spola, a s mačkama se nikako ne slaže. Zbog svog lovačkog nagona jurit će za malim životinjama koje trče, stoga mu nije za vjerovati kad je u njihovoj blizini.  Dobro se slaže s neznancima i s većom, nježnijom i obzirnijom djecom. Manja djeca su mu prebučna i pregruba.

Okruženje i njega
Westie je prilagodljiv i može živjeti u različitim klimatskim uvjetima. No, pripazite na vrhove njegovih ušiju koje su sklone opeklinama od sunca, u vrućim ljetnim mjesecima u vrlo sunčanom okruženju. Inače je Westie odličan pas za život u stanu u kojemu će se naigrati do mile volje. Voli putovati sa svojom obitelji.

Održavanje i njegovanje je relativno jednostavno. Dovoljno ga je jednom tjedno isčetkati, povremeno okupati, te redovito šišati dlaku oko očiju i ušiju.












Нема коментара:

Постави коментар